KAMERAL SOLIQ TEKSHIRUVI UCHUN ELEKTRON MANBASINING SHAKLLANISHI, SOLIQ TIZIMIDAGI QOʻLLANILAYOTGAN DASTURIY MAHSULOTLARNING AHAMIYATI - Ergashev, Uyg‘un (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur tadqiqotda Respublika davlat soliq xizmati organlari faoliyatini yanada avtomatlashtirish orqali tadqiqot davomida ishlab chiqilgan ilmiy taklif va amaliy tavsiyalar kameral soliq tekshiruvi va risk analizlarda smart texnologiyalardan foydalanish tartibini takomillashtirish, ushbu jarayonni samarali amalga oshirishda boshqa vazirlik va idoralar bilan elektron hamkorlikni kuchaytirish, maʼlumotlarni tahlil qilishda xorijda foydalanilayotgan imkoniyatlarini mahalliylashtirish va natijada soliqqa oid huquqbuzarliklarni oldini olishda va soliq toʻlovchi tomonidan mustaqil ravishda bartaraf etilishini taʼminlash yoʻnalishlari ochib berilgan, hamda xufiyona iqtisodiyotni kamaytirishga xizmat qiladi.