IJTIMOIY XAVF GURUHIGA KIRUVCHI YOSHLAR MUAMMOLARINI HAL QILISHDA YURIDIK KLINIKANING AHAMIYATI - Djumaniyozova, Dilfuza; Matnazarova, Muhayyo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy xavf guruhiga kiruvchi yoshlarning asosiy muammolari, ularning huquqiy savodxonlik darajasi va jamiyatdan ajralganligi holatlari keng tahlil qilinadi. Ushbu muammolarning yechimida yuridik klinikalarning roli, ularning pedagogik, sotsiologik va huquqiy funksiyalari, shuningdek, profilaktik chora sifatidagi ahamiyati ilmiy asosda ochib berilgan.