HUQUQNI SHARHLASH JARAYONINING ILMIY-NAZARIY TAHLILI - Ismaylov , Raxat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola huquqni sharhlash jarayonining ilmiy-nazariy tahliliga bagʻishlangan. Unda huquqni sharhlashning mohiyati, vazifalari, prinsiplari, usullari va turlari koʻrib chiqiladi. Huquqni sharhlashda subyektning roli, sharhlash aktlarining ahamiyati va huquqni qoʻllash amaliyotiga taʼsiri oʻrganiladi. Maqola doirasida huquqni sharhlashning turli nazariyalari, yondashuvlari va modellari tahlil qilinadi. Huquqni sharhlash jarayonini takomillashtirishga oid takliflar va tavsiyalar ishlab chiqiladi. Maqola huquqshunoslar, tadqiqotchilar, oʻqituvchilar va talabalar uchun foydali boʻlishi mumkin.