VOYAGA YETMAGAN YOKI MEHNATGA LAYOQATSIZ SHAXSLAR MODDIY TAʼMINOTINING HUQUQIY ASOSLARI VA UNI BUZGANLIK UCHUN JAVOBGARLIK - Utebaev, Salamat; Kalbaeva, Eldora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada voyaga yetmaganlar yoki mehnatga layoqatsiz shaxslarni moddiy taʼminlashning huquqiy asoslari va uning bajarilishi yoritib berilgan. Muallif moddiy taʼminot majburiyatlarini bajarmaganlik uchun aybdorga nisbatan qoʻllaniladigan maʼmuriy va jinoiy javobgarlik masalalarini ham keng tahlil qilingan. Shuningdek, bu masala boʻyicha bir qator davlatlar, xususan, Germaniya, Fransiya jinoyat qonunchiligi chuqur oʻrganilgan.