FIZIKA VA ASTRONOMIYANI OʼQITISHDA STEAM TAʼLIM TIZIMINING AHAMIYATI - Akimova, Jumaxan; Isakova, Malika (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Oʼzbekiston Respublikasi Prezidentining fizika sohasidagi taʼlim sifatini oshirish va “Zamonaviy maktab” davlat dasturiga oid qaror va farmonlariga tayanib, STEAM yondashuvining ushbu islohotlardagi oʼrni koʼrsatib oʼtiladi. STEAM taʼlimining mohiyati, uning fanlararo integratsiya, nazariy bilimlarni amaliyotga tatbiq etish va oʼquvchilarning ijodiy hamda tanqidiy fikrlashini rivojlantirishdagi imkoniyatlari ochib beriladi. Shuningdek, toʼrtinchi texnologik inqilob sharoyitida STEAM taʼlimining davlat taʼlim standartlarini xalqaro talablarga moslashtirish va taʼlim mazmunini yangilash kabi strategik maqsadlariga eʼtibor qaratiladi.