IJTIMOIY-PEDAGOGIK YONDASHUVLAR BOLALAR KASALLIKLARINING OLDINI OLISHDA: PROGNOSTIK XARITALARNI QO'LLASH METODOLOGIYASI - Абдуллаева, Мавжуда (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Bolalar kasalliklarining oldini olishda xavf omillarini aniqlash va bolalarda turli prognostik mezonlarni taqqoslash juda muhim yondashuv hisoblanadi. Ushbu maqolada ijtimoiy-pedagogik profilaktika doirasida bashoratli xaritalarni qo'llashning nazariy va uslubiy asoslari ko'rib chiqiladi, shuningdek, bolalar va ularning oilalari bilan ishlashda ulardan foydalanishning amaliy jihatlari keltirilgan.