YOSHLARDA KASBIY BILIM VA KO‘NIKMANI SHAKLLANTIRISHGA QARATILGAN ZAMONAVIY KONSEPSIYALARDA ILGARI SURILAYOTGAN TA’LIMOTLAR - Rashidova, Madina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada, hozirgi kunda dolzarb muammolardan biri boʻlgan yoshlarda kasbiy bilim va koʻnikmalarni shakllantirishga qaratilgan zamonaviy ta’lim konsepsiyalarini tahlil qilingan. Asosiy e’tibor kasbiy rivojlanishning nazariy va amaliy jihatlarini yaxshilashga qaratilgan zamonaviy oʻqitish metodologiyasi va strategiyalariga qaratilgan. Yoshlarda tanqidiy fikrlash, ijodkorlik va amaliy tajribani rivojlantiruvchi innovatsion pedagogik yondashuvlarni integratsiyalash zarurligini o‘rganadi. Bundan tashqari, maqola fanlararo oʻrganish, raqamli kompetensiyalar va tez oʻzgaruvchan global mehnat bozorida tobora muhim ahamiyat kasb etayotgan koʻnikmalarni rivojlantirish muhimligini ta’kidlaydi. Kelgusi avlodni ishchi kuchi talablariga samarali tayyorlashning asosiy komponentlari sifatida umrbod ta’lim, talabalarga yoʻnaltirilgan ta’lim va sanoat tarmoqlari bilan hamkorlik kabi asosiy tamoyillar muhokama qilinadi, ushbu zamonaviy kontseptsiyalarning moslashuvchan, topqir va kelajakdagi muammolarni hal qilishga qodir boʻlgan har tomonlama rivojlangan mutaxassislarni yaratishdagi ahamiyati haqida soʻz olib borilgan.