BUXORO AMIRLIGIDA CHEGARALARNI QOʻRIQLASH, QOROVULLIKNI OʻTASH VA XAVFSIZLIKNI TAʼMINLASH MASALALARI TAHLILI - Shukurillayev, Yunus (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada Buxoro amirligida muntazam qoʻshinga asos solgan Amir Nasrulloxon davrida qoʻshin uchun qarorgohlar qurish, oʻrnatish tartib-qoidalari, qoʻshinning koʻchishini tashkil etish, Rossiya imperiyasi protektorati davrida amirlik qoʻshini kazarmalarining ahvoli, holati toʻgʻrisidagi maʼlumotlar arxiv manbalari orqali tahlil etiladi.