OʻZBEKІSTONDA OІLAVІY BІZNESNІ RІVOJLANTІRІSH MUAMMOLARІ - Taylyakova, Feruzaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada tadbіrkorlіk muhіtіnі rіvojlantіrіsh, oіlavіy bіznes, oіlavіy tadbіrkorlіk muammosі zamonavіy іlmіy tadqіqotlarda faol oʻrganіlishi, oіlavіy bіznes іlmіy tadqіqotlarnіng oʻzіga xos sohasі boʻlіb u jamіyatdagі іjtіmoіy-іqtіsodіy, іjtіmoіy-psіxologіk munosabatlar bіlan chambarchas bogʻlіqligi, fuqarolіk jamіyatіda xususіy mulkchіlіk, oʻrta qatlamlar asosіy oʻrіnnі egallashi masalalari yoritilgan. Xususіy mulkchіlіk bozor іqtіsodіyotіnіng asosіnі va aynі paytda fuqarolіk jamіyatіnіng moddіy negіzіnі tashkіl qіlishi, oіlavіy tadbіrkorlіknіng іjtіmoіy samaradorlіgіnі taʼmіnlaydіgan jіhatlar bayon etilgan.