TEXNIK TАRАQQIУOT AXLOQIY-STRАTEGIK RESURS SIFАTIDА - Yusupova, Ranoxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada texnik taraqqiyotning zamonaviy jamiyatda axloqiy-strategik resurs sifatidagi oʻrni va ahamiyati tahlil qilinadi. Axloqiy qadriyatlar bilan uygʻunlashgan texnologik yutuqlar qanday qilib inson kapitalini rivojlantirishga, ijtimoiy barqarorlikni taʼminlashga xizmat qilishi mumkinligi izohlanadi. Shuningdek, texnik taraqqiyotga asoslangan strategik qarorlar qabul qilishda axloqiy mezonlarning hisobga olinishi zaruriyati asoslanadi.