DIZAYN TAʼLIMINING XALQARO TAJRIBASI: OʻQUV DASTURLARI VA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR TAHLILI - Toshtemirova, Mohichehra (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Soʻnggi yillarda rivojlangan davlatlarda dizayn sohalari jadal surʼatlar bilan taraqqiy etmoqda, bu esa dizayner mutaxassislarga boʻlgan talabning sezilarli darajada oshishiga olib kelmoqda. Mazkur maqolada ushbu jarayonning asosiy sabablari va uning taʼlim tizimlariga taʼsiri tahlil qilinadi. Shuningdek, libos dizayni taʼlimida yetakchi anʼanalarga ega boʻlgan davlatlarning ilgʻor tajribalari ham batafsil yoritilgan. Tadqiqot natijalari dizayn taʼlimining zamonaviy rivojlanish tendensiyalarini va kelajakdagi istiqbollarini anglashga yordam beradi.