ENERGETIKA KORXONALARI AUDITI NATIJALARINI HUJJATLASHTIRISH VA AUDITORLIK HISOBOTINI TAYYORLASHNI TAKOMILLASHTIRISH - Uralov, Temur (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada energetika korxonalarida auditorlik tekshiruvlari natijalarini hujjatlash va auditorlik hisobotlarini tayyorlash jarayonidagi muammolar hamda ularni hal etish yoʻllari tadqiq etilgan. Tadqiqot davomida Oʻzbekistonda faoliyat yuritayotgan yirik energetika korxonalarining auditorlik hujjatlash amaliyoti oʻrganildi va xalqaro standartlar bilan qiyoslandi. Natijalarga koʻra, respublikamizda auditorlik hujjatlash tizimida jiddiy kamchiliklar mavjud boʻlib, ular energetika sohasining oʻziga xos xususiyatlarini yetarli inobatga olmaslik, yagona standartlashtirilgan yondashuvning yoʻqligi va zamonaviy texnologiyalardan cheklangan foydalanish bilan xarakterlanadi.