EKOLOGIK KONFLIKTNING FALSAFIY MOHIYATI - Otaqulov, Elyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada ekologik konfliktning falsafiy mohiyati yoritilgan. Ilgarilari tabiat zaxiralari neft va gaz uchun kelishmovchiliklar kuzatilgan boʻlsa, endi insoniyat suv uchun jiddiy toʻqnashuvlarga duch kelmoqda. Atrof-muhitni muhofaza qilish barcha davlatlarning eng jiddiy muammosi boʻlib qoldi. Ekologik konfliktlar yechimi muayyan darajada maqolada yoritib berilgan.