SKOTT TUROVNING “AYBSIZLIK PREZUMPSIYASI” ROMANIDA DIALOGLAR XUSUSIYATI VA PERSONAJLAR XARAKTERISTIKASI - Niyazov, Ravshan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada Skott Turovning “Aybsizlik prezumpsiyasi” romanida dialoglar va personajlar xarakteristikasi oʻzaro aloqada yoritilishi, ular orqali asardagi psixologik chuqurlik, huquqiy muhitdagi axloqiy dilemma va ijtimoiy rollar murakkabligi ochib berilishi tahlil qilinadi. Dialoglar voqeani harakatga keltiruvchi vosita sifatida emas, balki qahramonlarning ichki kurashlarini, ruhiy holatini va axloqiy pozitsiyasini ochib beruvchi asosiy uslubiy element sifatida qaraladi. Roman strukturasida dialoglarning semantik qatlamlari, personajlar nutqining ambivalentligi va noaniqligi orqali inson tilining murakkab tabiati koʻrsatiladi. Mazkur tahlil zamonaviy yuridik adabiyotdagi psixologik realizm va huquqiy dramatizm sintezini ochib beradi.