AYOLLAR TOMONIDAN SODIR ETILADIGAN HAYOTGA QARSHI JINOYATLARNING KRIMINALISTIK TAVSIFI: NAZARIY VA AMALIY MUAMMOLAR - Gʻofurova, Dilafruz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola ayollar tomonidan sodir etiladigan hayotga qarshi jinoyatlarning kriminalistik tavsifini nazariy va amaliy muammolar kontekstida chuqur tahlil qiladi. Unda ayollar jinoyatchiligining oʻziga xos xususiyatlari, jinoyat sodir etish sabablari, motivlari, usullari va izlari kriminalistik aspektdan yoritiladi. Shuningdek, jinoyat izlarini topish, aniqlash va tadqiq qilish boʻyicha oʻziga xos yondashuvlar, zamonaviy kriminalistik texnika va taktikaning ahamiyati, kriminalist olimlarning fikrlari va statistik maʼlumotlar asosida profilaktik chora-tadbirlar yoritiladi. Maqolada muallifning mavzuga oid qarashlari, tergov amaliyotidagi qiyinchiliklar va ilmiy takliflari ham aks ettirilgan.