XIZMATLAR TUSHUNCHASINING HUQUQIY VA IQTISODIY TAHLILI: SIVILISTIK DOKTRINA NUQTAI NAZARIDAN - Asadov, Shahriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada xizmat tushunchasining huquqiy va iqtisodiy jihatlari sivilistik doktrina nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Tadqiqotda xizmatning ishlardan farqlovchi belgilari, uning moddiy va nomoddiy natijalari, shuningdek xizmat koʻrsatish shartnomalarining oʻziga xos xususiyatlari oʻrganilgan. Muallif tomonidan turli ilmiy konsepsiyalar tahlil qilingan va xizmat tushunchasiga yangicha yondashuv taklif etilgan. Maqolada xizmat sifatidagi harakat va undan koʻzlangan natija oʻrtasidagi oʻzaro bogʻliqlik koʻrsatilgan.