RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA OʻQITISHNING METODLARI, SHAKLLARI VA VOSITALARI - Qurbonov, Gʻulomjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Raqamli taʼlim sharoitida didaktik tizimning muhim elementi sifatida oʻqitish metodlari sifat va mazmun jihatidan yangilanmoqda hamda boyitilmoqda. Oʻquv jarayonini tashkil etishda ilgʻor shakl va yondashuvlar shakllanmoqda. Tadqiqot muallifi raqamli taʼlim didaktikasiga oid asosiy tushunchalarni aniqlab, mavjud pedagogik talablar asosida metodik yechimlarni asoslaydi. Ushbu maqolada masofaviy oʻqitishning raqamli modelini yaratish va uni amaliyotga joriy etish masalalari yoritiladi. Taklif etilgan vositalar taʼlim tizimining rivojlanish bosqichlariga mos kelib, oʻquv maqsadlariga samarali erishishni taʼminlaydi.