INNOVATSION YONDASHUV ASOSIDA TALABALARDA IJODIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH TEXNOLOGIYALARI - Berdiyorova, Nilufar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada innovatsion pedagogik texnologiyalar orqali talabalar ijodiy kompetensiyalarini shakllantirish, shu bilan bir qatorda ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Zamonaviy ta’limda ijodkorlik nafaqat o‘quv jarayonining samaradorligini oshiruvchi vosita, balki shaxsiy va kasbiy rivojlanishning muhim omili sifatida talqin etiladi. Muallif zamonaviy metodlar, xususan, integrallashgan yondashuv, muammoli ta’lim va loyihalash asosidagi o‘qitish texnologiyalarini tahlil qilib, ularning talabalar fikrlash doirasini kengaytirishdagi amaliy natijalarini yoritadi. Tadqiqotning asosiy e’tibori — ijodiy kompetensiyalarni tizimli rivojlantirishda innovatsion yondashuvning samaradorligini ilmiy asoslashdan iboratdir.