NEFT-GAZ KOMPLEKSINING LOGISTIKA TIZIMIDA PROGNOZLI REJALASHTIRISHNI ISHLAB CHIQISH: BARQARORLIKNING INSTITUTSIONAL, MOSLASHUVCHAN VA RAQAMLI OMILLARI - Zagrebelskaya, Milena (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada neft va gaz kompaniyalarida global muammolar kontekstida va Barqaror rivojlanish kontseptsiyasiga muvofiq barqarorlikni ta'minlashning nazariy va amaliy jihatlari ko'rib chiqiladi. Birlashgan Millatlar Tashkilotining Barqaror Taraqqiyot Maqsadlariga (BRM) erishishda institutsional omillar, biznes modellarining moslashuvi va raqamli transformatsiyaning ta’siriga alohida e’tibor qaratilmoqda. Logistikaning (MTO) dolzarb muammolarini tahlil qilish asosida ESG ko'rsatkichlari, raqamli texnologiyalar va moslashish mexanizmlarini boshqaruv jarayonlariga integratsiyalashuvini ta'minlaydigan original bashoratli rejalashtirish tsikli ishlab chiqildi.