HARBIY TADQIQOTCHI FAOLIYATIDA FANLARARO YONDASHUVLARDAN FOYDALANISH ZARURATI - Xudoyqulov , Yo‘lchi (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada harbiy tadqiqotlar izlanish olib borayotgan tadqiqotchi faoliyatida yangi bilimlarni shakllantirishda fanlararo yondashuvlardan foydalanishning zaruriyati tahlil etilgan. Chunki bugungi kunda harbiy sohada olib borilayotgan tadqiqotlar fanlar integratsiyasi, jumladan, interditsiplinar va transditsiplinar paradigmalarni rivojlantirishni talab etmoqda.