OʻZBEKISTON JINOYAT PROTSESSIDA SUDGA QADAR ISH YURITISHNING RIVOJLANISH TARIXI - Xidoyatov, Baxtiyar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jinoyat protsessida sudga qadar ish yuritishning rivojlanishi tarixi tadrijiy tahlil qilingan boʻlib, asosan tergovga qadar tekshiruv, surishtiruv, dastlabki tergovning genezisi oʻrganilgan. Jinoyat ishlari boʻyicha sudga qadar ish yuritish shakllarining turli davrlarda samaraligi tahlil qilingan. Tergovga qadar tekshiruv, surishtiruv va dastlabki tergovni tartibga solishning yangi huquqiy mexanizmlarini yaratish zarurati asoslab berilgan.