RAQAMLI XIZMAT TUSHUNCHASI FUQAROLIK-HUQUQIY MUNOSABATLARINING OBYEKTI SIFATIDA - Xazratоv, Mexriddin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqola raqamli xizmat tushunchasi fuqarolik-huquqiy munosabatlarning obyekti sifatida ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilishga bagʻishlangan. Maqolada raqamli xizmatlarning huquqiy asoslari, ularning fuqarolik-huquqiy munosabatlar doirasida qanday oʻrin tutishi, raqamli xizmatlar bilan bogʻliq muammolarni yoritish maqsad qilinadi. Raqamli texnologiyalarning rivojlanishi va ularning fuqarolik-huquqiy munosabatlarga taʼsiri, shuningdek, raqamli xizmatlarni huquqiy jihatdan tartibga solish boʻyicha doktrina va nazariyalar tahlil qilinadi.