USTUN MUZOKARA KUCHI VA UNING SUIISTEʼMOLLIK SHAKLLARI: GERMANIYA, YAPONIYA VA JANUBIY KOREYA AMALIYOTINING QIYOSIY TAHLILI - Abduazizov, Doniyor (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ustun muzokara kuchini suiisteʼmol qilish institutining huquqiy mazmuni va uning Germaniya, Yaponiya hamda Janubiy Koreya tajribasida tartibga solinish mexanizmlari tahlil qilinadi. Ustun muzokara kuchi, bozor ustuvorligidan farqli oʻlaroq, muayyan iqtisodiy qaramlik asosida yuzaga keladi va shartnomaviy munosabatlarda kuchliroq tomonning zaifroq tomonga odatiy tijorat amaliyotiga zid boʻlgan, adolatsiz shartlarni majburan yuklashi sifatida namoyon boʻladi. Maqolada mazkur mamlakatlarning raqobat organlari tomonidan huquqni qoʻllash qilish amaliyoti hamda ularning mezonlari qiyosiy tahlil qilinib, ustun muzokara kuchini suiisteʼmol qilishning asosiy shakllari va ushbu shakllarning aniqlashdagi huquqiy mezonlar yoritiladi.