BOʻLAJAK BOSHLANGʻICH SINF OʻQITUVCHILARI METODIKASIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISHNING INNOVATSION YONDASHUVLARI - Rashidov, Anvarjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola boʻlajak boshlangʻich sinf oʻqituvchilarining metodik tayyorgarligini yuksaltirish jarayonida raqamli texnologiyalarning ahamiyati va samaradorligini yoritishga bagʻishlangan. Tadqiqot doirasida interaktiv taʼlim platformalari, raqamli oʻquv resurslari hamda innovatsion metodlarning oʻqituvchilik malakasiga koʻrsatadigan taʼsiri tahlil etildi. Eksperimental tajriba natijalari shuni koʻrsatdiki, raqamli vositalardan samarali foydalanish boʻlajak pedagoglarda kasbiy koʻnikmalarni rivojlantirish, dars jarayonini puxta rejalashtirish va oʻquvchilarga mos metodik yondashuvni shakllantirishda muhim omil hisoblanadi. Shuningdek, maqolada raqamli texnologiyalarni metodik tayyorgarlik tizimiga integratsiya qilish boʻyicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.