OLIY MAJLIS QONUNCHILIK PALATASINING QONUN IJODKORLIGI FAOLIYATIDA AYRIM YORDAMCHI TUZILMALARNING ISHTIROKI - Sharipov, Firdavs (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston Respublikasi Oliy Majlisi Qonunchilik palatasining qonun ijodkorligi faoliyatida unga koʻmaklashuvchi tuzilmalarning ahamiyati va ularni takomillashtirish yoʻllari tahlil qilingan. Xususan, Qonunchilik palatasining qonun ijodkorligi faoliyatida koʻmaklashuvchi tuzilmalar, jumladan, Normativ-huquqiy atamalar komissiyasi va deputat yordamchisi instituti faoliyati, shuningdek, fuqarolik jamiyati institutlarining qonun ijodkorligidagi roli oʻrganilgan. Qonun ijodkorligi faoliyatini yanada takomillashtirish boʻyicha amaliyotda uchrayotgan muammolar aniqlanib, ularni bartaraf etish yuzasidan aniq takliflar ilgari surilgan.