BASKETBOL VOSITALARI VA MUAMMOLI OʻQITISH USULLARI YORDAMIDA JISMONIY MADANIYAT FAKULTET TALABALARINING KASBIY KOʻNIKMALARINI SHAKLLANTIRISH - Xudayberganov, Otabek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Jismoniy madaniyat fakultet talabalarini basketbol vositalari va muammoli oʻqitish uslublari orqali quyidagi irodaviy sifatlar – qatʼiyatlik, tirishqoqlik, bardoshlilik, oʻzini nazorat qilish, gʻalabaga boʻlgan iroda, shuningdek intellektual qobiliyatlar, kasbiy koʻnikmalar va shaxsiy sifatlarni parallel tarzda muvaffaqiyatli shakllantirish natijalari keltirilgan.