INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDAGI DRAMATIK ASARLARI NUTQIDA NUTQIY INTENSIYANING LINGVOKULTUROLOGIK XUSUSIYATLARI - Xushmamatova, Aminaxon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi dramatik asarlar nutqida nutqiy intensiyaning lingvokulturologik xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqotda dialogik nutqning ekspressiv vositalari, kommunikativ niyatlarning ifodalanishi hamda milliy-madaniy omillarning dramatik diskursga ta’siri o‘rganiladi. Ingliz dramaturglaridan J. Osborn va G. Pinter, o‘zbek dramaturglaridan A. Qahhor va Q. Norqobil dramalari asosida qiyosiy-chog`ishtirma tahlil olib boriladi. Maqolada nutqiy intensiyaning umumiy va milliy-madaniy jihatlari yoritilib, uning lingvokulturologik talqini beriladi.