INGLIZ VA OʻZBEK TILLARIDA EMOTSIONAL HOLATNI IFODALOVCHI KOLLOKATSIYALARNING QIYOSIY TADQIQI - Adxamova, Shirin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqola ingliz va oʻzbek tillarida emotsional holatlarni ifodalovchi kollokatsiyalarning semantik va pragmalingvistik xususiyatlarini qiyosiy tahlil qilishga bagʻishlangan. Tadqiqot ikki til tizimida emotsional konseptlarning verbalizatsiyalanishi, kollokatsiyalarning tuzilishi va madaniy-milliy xususiyatlari oʻrtasidagi oʻxshashlik hamda farqlarni aniqlashga qaratilgan. Natijalar shuni koʻrsatadiki, har ikki tilda emotsional kollokatsiyalar oʻziga xos metaforik modellarga ega boʻlib, madaniy kontekst ularning semantik tuzilishiga kuchli taʼsir koʻrsatadi.