TAʼLIMDA FAOL OʻQITISH METODLARINING SAMARADORLIGI: TAJRIBA VA TAHLIL - Gulomova, Komila (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada taʼlim tizimida olib borilayotgan tub islohotlar, oliy taʼlim jarayonini zamonaviy bosqichga olib chiqish yoʻlidagi yondashuvlar tahlil qilinadi. Unda raqamli transformatsiya, innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish, taʼlimning strategik dizayni va natijadorlikka yoʻnaltirilgan oʻqitish metodlari, xususan, faol oʻqitish va loyihalash metodlarining oʻrni ochib beriladi.