WEB ILOVALARNI LOYIHALASHGA OID KOMPETENTLIK VA UNI RIVOJLANTIRISH - Sadritdinova, Dinora (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada web ilovalarni loyihalash jarayonida talab qilinadigan kompetentlik tushunchasi, uning nazariy asoslari va amaliy ahamiyati tahlil qilingan. Raqamli taʼlim va axborot texnologiyalari rivojlanishi sharoitida web ilovalar bilan ishlash malakasini shakllantirish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada web ilovalarni loyihalashda qoʻllaniladigan dasturlash tillari, algoritmik yondashuvlar, foydalanuvchi interfeysini yaratish tamoyillari va xavfsizlik masalalari yoritilgan. Shuningdek, talabalarda loyihalash kompetentligini rivojlantirishning metodik usullari, innovatsion yondashuvlar va zamonaviy taʼlim texnologiyalaridan foydalanish yoʻllari koʻrsatib berilgan.