TAʼLIM 5.0 KONSEPSIYASI ASOSIDA “QAYTA TIKLANUVCHI ENERGIYA MANBALARI” FANINI OʻQITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH - Akbarova, Gulhayo; Ermatov, Shukrilla (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Mazkur maqolada Taʼlim 5.0 konsepsiyasi nuqtai nazaridan “Qayta tiklanuvchi energiya manbalari” fanini oʻqitish metodikasini modernizatsiya qilish masalasi ilmiy-metodik jihatdan tahlil qilinadi. Jamiyatning barqaror rivojlanishi uchun muhim boʻlgan yashil iqtisodiyot, ekologik masʼuliyat va innovatsion muhandislik fikrini shakllantirish asosida yangi pedagogik yondashuvlar – STEAM, PBL, AI, IoT va virtual laboratoriya integratsiyasi orqali taʼlim jarayonini takomillashtirish zarurligi asoslab beriladi. Tadqiqotda Taʼlim 5.0 modeli energiya taʼlimini shunchaki nazariy bilim berish bosqichidan chiqargan holda, talabalarni global energetik muammolarga yechim topishga yoʻnaltirilgan kreativ subyekt sifatida shakllantirish zarurligi yoritiladi.