REKLАMА MАTNLАRIDА METAFORA TURLARI VA YONDOSH HODISALAR - Sanaqulova, Fayoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada reklama matnlarida uchraydigan metafora turlari hamda ularga yondosh boʻlgan til hodisalari – metonimiya, sinekdoxa, personifikatsiya va epitetlarning kommunikativ hamda pragmatik vazifalari tahlil qilinadi. Reklama diskursida metafora nafaqat obrazlilik vositasi, balki taʼsirchanlik, esda qolarli ifoda va isteʼmolchiga psixologik taʼsir koʻrsatishning samarali usuli sifatida namoyon boʻladi.