AXBOROTLASHGAN JAMIYATDA HAYOT VA OʻLIM MUAMMOSINING FALSAFIY-AXLOQIY MEXANIZMLARI - Doʻsnazarov , Mirjalol (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Maqolada axborotlashgan jamiyat sharoitida hayot va oʻlimni anglashning falsafiy va axloqiy mexanizmlari tahlil qilinadi. Kastels, Bauman, Bodrillard, Xan gʻoyalari va raqamli oʻlmaslik boʻyicha zamonaviy tadqiqotlar asosida oʻlim tajribasining oʻzgarishi, raqamli meros va oʻlimdan keyingi maʼlumotlarning mavjudligi koʻrib chiqiladi. Tijoratlashtirish va shaxsning qadr-qimmatini yoʻqotish xavfiga alohida eʼtibor beriladi.