FALSAFADA INSON QADRI TUSHUNCHASINING MAZMUN-MOHIYATI VA GENEZISI - Beshimov, Xamidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolada jamiyat rivojlanishining turli bosqichlarida inson qadrini baholash mezonlarining taraqqiy etishi, turli jamiyatlarda inson qadriga munosabat, fuqarolik jamiyatining taraqqiyotida ijtimoiy adolat prinsiplarining o‘zgarib borishi, ijtimoiy davlat barpo etishda inson qadrini yuksaltirish borasidagi intilishlarning mushtarak kuchga aylanib borishi tahlil qilingan.