МЕҲМОНХОНАЛАРНИ КЛАСТЕРЛАШ - МЕҲМОНХОНА БИЗНЕСИДА БОШҚАРУВНИНГ САМАРАЛИ ШАКЛИ - Абдуллаева, Зулфия (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада меҳмонхона бизнесида кластерлаш методологиясининг самарадорлиги муҳокама қилинади. Кластерлаш тушунчаси аниқланади ва ушбу соҳадаги турли тадқиқотчиларнинг ишлари кўриб чиқилади. Мақолада айтилишича, Ўзбекистон Республикаси ўз меҳмонхона бизнесини ривожлантириш учун кластердан фойдаланиш имкониятига ега ва меҳмонхоналарда хизмат кўрсатиш сифатини ошириш минтақанинг ижтимоий-иқтисодий кўрсаткичларини яхшилашга ёрдам беради. Меҳмонхона бизнесини ривожлантиришда туризм кластерининг ўрни ҳам муҳокама қилинади, Ўзбекистоннинг Самарқанд вилояти муваффақиятли кластерлаш намунаси сифатида таъкидланади. Мақолада кластерлаш сайёҳлар оқимини ва меҳмонхона бизнесига инвестицияларни кўпайтириши мумкин деган хулосага келади.