RAQAMLI DALILLARNI TOʻPLASHDA XALQARO TASHKILOTLARNING OʻRNI - Normurodova, Behroʻza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Raqamli texnologiyalarning jadal rivojlanishi jinoiy faoliyatning yangi shakllari paydo boʻlishiga olib keldi va bu esa raqamli dalillarni toʻplash masalasini zamonaviy jinoyat jarayonining muhim qismiga aylantirdi. Ushbu tadqiqot raqamli dalillarni toʻplash sohasida xalqaro tashkilotlarning oʻrni va ahamiyatini tahlil qilishga qaratilgan. Maqolada xalqaro hamkorlik mexanizmlari, standartlashtirish jarayonlari va xalqaro tashkilotlarning raqamli forensika sohasidagi faoliyati oʻrganilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra, xalqaro tashkilotlar raqamli dalillarni toʻplash standartlarini ishlab chiqish, davlatlararo maʼlumot almashish mexanizmlarini yaratish va mutaxassislarni tayyorlash sohasida muhim rol oʻynaydi. Budapesht konvensiyasi va Interpol kabi tashkilotlar tomonidan amalga oshirilayotgan chora-tadbirlar raqamli dalillarni toʻplashda xalqaro hamkorlikning samaradorligini oshirmoqda.