TASVIRIY SANʼAT KOMPOZITSIYALARIDA RANGLARDAN FOYDALANISH USULLARI - Abatov, Jalğasbay (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2025)
Ushbu maqolamizda ranglarning inson psixologiyasiga, xulq-atvoriga hamda sogʻligʻiga taʼsiri haqida yozilgan. Insonni oʻrab turgan atrof-muhit ranglari uning psixologiyasiga bevosita taʼsir koʻrsatadi. Shuningdek, ranglar orqali inson psixologiyasini boshqarish imkoniyati hamda tasviriy sanʼat kompozitsiyalarida ranglardan foydalanish usullari haqida qisqacha tushuncha berilgan.