BOSHLANG'ICH MAKTAB O‘QUVCHILARINING JISMONIY FAOLLIGINI BAHOLASH - Uraimov, Sanjar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Boshlang'ich sinf o‘quvchilari o‘rtasida jismoniy faollikni baholash choraklar bo‘yicha baholangan kuch qobiliyatlari o‘sishining ijobiy tendentsiyasini aniqladi. Biroq, 1-2-sinf o‘quvchilari bilan o‘tkazilgan pedagogik tajriba davomida bolalarning dastlabki natijalarga erisha olmasligi, har tomonlama rivojlanish uchun dastur moddiy va ijtimoiy funktsiyalari talablarini bajarmaganligi aniqlandi. Maktab tizimi tomonidan taqdim etiladigan majburiy asosiy jismoniy tarbiya darslari gipodinamiya omilini kamaytirish uchun yetarli emas edi va maktabdan tashqari jismoniy mashqlar yoki ommaviy sport bo‘yicha seksiya mashg'ulotlarini amalga oshirish qiyin edi. Amaldagi davlat ta'lim standartlari jismoniy tarbiya uchun haftasiga kamida 4 akademik soat chegarasini nazarda tutadi, bu JSST ning tashkil etilgan jismoniy faoliyat standartlariga javob bermaydi.