QALBAKI PUL, AKSIZ MARKASI YOKI QIMMATLI QOGʻOZLAR YASASH VA ULARNI OʻTKAZISH JINOYATINING AYRIM JINOIY-HUQUQIY JIHATLARI - Ahmadjonov, Sultonbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada JK 176-moddasida nazarda tutilgan qalbaki pul, qimmatli qogʻoz va aksiz markalarini yasash hamda oʻtkazish jinoyatining obyektiv va subyektiv jihatlari tahlil qilindi. Normativ-huquqiy tahlil asosida jinoyat tarkibi, ijtimoiy xavfliligi va xorijiy tajriba oʻrganilib, huquqni qoʻllash amaliyoti yuzasidan takliflar ilgari surildi.