БОБУР ДАВРИДАГИ САМАРҚАНД ШАЙХУЛИСЛОМИ - Аминов, Хамидулла (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мазкур мақола XVI аср Мовароуннаҳрнинг сиёсий ва илмий жараёнларида фаол иштирок қилган ҳамда тарихда Мавлавий Абулмакорим ва Хожа Абулмакорим номлари билан танилган самарқандлик олимнинг ҳаёти, фаолияти ва илмий ижодига бағишланган. Олим ушбу давр ҳукмдорлари Заҳириддин Муҳаммад Бобур ва Шайбонийхоннинг ўзаро зиддиятларида шайхулислом сифатида муҳим роль ўйнаган. Зотан, у 400 йиллик шайхулисломлар сулоласи вакили ҳисобланади. Мақолада ушбу жараёнлар ва тарихий лавҳалар ёритиб берилган.