XALQ TAʼLIMI SOHASIDAGI ISLOHOTLARNING YANGI BOSQICHI - Mamasaidov, Lutfillo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda maktab taʼlimi sohasida amalga oshirilgan islohotlarning yangi bosqichi, uning mazmun-mohiyati va ustuvor yoʻnalishlari tahlil qilinadi. Xususan, mazkur davrda maktablarni modernizatsiya qilinishi, oʻquv darsliklarining takomillashtirish, pedagog kadrlar salohiyatini oshirish, taʼlim jarayoniga zamonaviy pedagogik texnologiyalar va axborot-kommunikatsiya tizimlarining joriy etish masalalariga alohida eʼtibor qaratiladi.