MILLIY INTELLEKTUАL SАLOHIYATNI RIVOJLАNTIRISHDА QАDRIYATLАR OMILI - Yorqulov, Hakimbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Ushbu maqolada milliy intellektual salohiyatni rivojlantirishda qadriyatlar omili tahlil qilingan. Jamiyatda taʼlim, ilm-fan, olimlik, intellektual ekotizimlar qadriyat sifatida shakllantirilishi, har bir ilm oluvchi va ilmiy tadqiqotchida qiziquvchanlik, ijodkorlik, erkinlik, halollik, chidamlilik, masʼuliyat va umrbod taʼlimga sodiqlik kabi axloqiy fazilatlar tarbiyalanishi zarurligi asoslangan. Oilada, taʼlim muassasalari, ilmiy muassasalar, mehnat jamoalari va jamoat tashkilotlarida bunday qadriyatlar targʻib qilinishi, bu qadriyatlar shakllanishiga ziyolilar, intellektual elita masʼul boʻlishi koʻrsatilgan.