FALSAFIY-DINIY GʻOYALARNING YOSHLAR XULQ-ATVORIGA TAʼSIRI - Azimova, Charos (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada falsafiy-diniy gʻoyalarning yoshlar xulq-atvoriga taʼsiri nazariy va ijtimoiy tahlil asosida oʻrganilgan. Tadqiqotda yoshlar dunyoqarashi va xatti-harakatlarining shakllanishida falsafiy tafakkur hamda diniy qadriyatlarning oʻrni ochib beriladi. Shuningdek, ushbu gʻoyalarning ijobiy va salbiy talqinlari, ularning ijtimoiy moslashuv, axloqiy barqarorlik va fuqarolik masʼuliyatiga taʼsiri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari yoshlar bilan ishlash tizimini takomillashtirish va maʼnaviy tarbiyada ilmiy yondashuvlarni kuchaytirish zaruratini asoslaydi.