OʻQOTAR QUROLNI QOʻLLASH HUQUQIDA ZARARNI MINIMIZATSIYA QILISH BOʻYICHA KOREYA AMALIYOTI - Komilov, Lazizjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur ilmiy maqolada jamoat xavfsizligini taʼminlash jarayonida huquqni muhofaza qiluvchi organlar tomonidan oʻqotar qurolni qoʻllashning huquqiy va amaliy jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, oʻqotar qurolni qoʻllashda huquqni muhofaza qilish modeli va harbiy model oʻrtasidagi farqlar ochib berilib, oʻqotar qurolni qoʻllashning maqsadi tahdidni bartaraf etishdan iborat ekani asoslangan va takliflar ishlab chiqilgan.