JINOIY JAVOBGARLIKDAN OZOD QILISH VA UNING IJTIMOIY ZARURATI MASALALARI - Kabilov, Sardor; Mirzayev, Faxritdin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Maqolada jinoiy javobgarlikdan ozod qilish tushunchasi qonunchilik hujjatlari va olimlarning ilmiy yondashuvlari asosida yoritib beriladi hamda javobgarlikdan ozod qilishning ijtimoiy zarurati haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, jinoiy javobgarlikdan ozod qilishning huquqiy oqibatlari va uni qoʻllanilishi borasidagi asoslar mazmuni yoritib beriladi.