BOʻLAJAK OʻQITUVCHILARNING AXBOROT-PEDAGOGIK KOMPETENSIYASINI TAKOMILLASHTIRISH METODIKASI VA BOSQICHLARI - Ismatov, Dilmurod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada pedagogika yoʻnalishida tahsil olayotgan boʻlajak oʻqituvchilarning axborot-pedagogik kompetensiyasini rivojlantirish masalasi ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda ushbu kompetensiyani shakllantirishning pedagogik shart-sharoitlari, metodik yondashuvlari hamda uni rivojlantirish bosqichlari yoritilgan. Tadqiqot jarayonida pedagogik kuzatish, ilmiy manbalarni tahlil qilish, pedagogik tajriba hamda modellashtirish metodlaridan foydalanildi. Oʻtkazilgan tadqiqot natijalariga asoslanib, boʻlajak oʻqituvchilarning axborot texnologiyalaridan samarali foydalanish koʻnikmalarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi uch bosqichli metodik model ishlab chiqildi hamda uning pedagogik ahamiyati asoslab berildi.