RAQAMLI TAʼLIM EKOTIZIMINING MOHIYATI VA PEDAGOGIK IMKONIYATLARI - Qudratov, Shahzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2026)
Mazkur maqolada raqamli taʼlim ekotizimining nazariy asoslari, uning taʼlim jarayonidagi pedagogik imkoniyatlari hamda zamonaviy taʼlim tizimida tutgan oʻrni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida raqamli taʼlim muhiti, platformalar, interaktiv texnologiyalar va ularning pedagogik samaradorligi oʻrganildi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, raqamli ekotizim taʼlim jarayonini individuallashtirish, moslashuvchan oʻqitish strategiyalarini qoʻllash hamda talabalarning mustaqil oʻrganish kompetensiyalarini rivojlantirish imkonini beradi.