BOZOR ISLOHOTLARI SHAROITIDA MOLIYAVIY HISOBOTLARNI SHAKLLANTIRISH MASALALARI - Tojimatov, Izzatbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Ushbu maqolada bugungi bozor islohotlari sharoitida moliyaviy hisobotlarni shakllantirish masalalari toʻxtalib, amaliyotdagi murakkab va munozarali jihatlariga eʼtibor qaratildi. Banklar tomonidan kredit berishdagi moliyaviy hisobotlarni tahlili, tuzilishidagi omillar, dolzarb masalalardan biri sifatida izohlandi, zero, korxonaning moliyaviy natijalari uning moliyaviy hisobotlarida oʻz aksini topadi, bu oʻz navbatida korxona ishonchliligiga bevosita taʼsir qiladi. Maqola soʻngida muallif bozor islohotlari sharoitida moliyaviy hisobotlarni shakllantirish masalalarining yechimlari yuzasidan takliflar shakllantirdi.