O‘ZBEKISTONDA TARJIMONLARNING TARJIMA USLUBINI BERILISHI XUSUSIDA - Xuramova, Dildora; Axmedova, Firuza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Tarjimоn birоr badiiy asarni tarjima qilmоqchi bo‘lsa, birinchi galda uning uslubini berishga harakat qilishi shart. Buning uchun katta tarjimоnlardan o‘rganish, ularning tutgan yo‘llari, tarjima sirlarini bilib оlish zarur bo‘ladi. Tarjimada uslub masalalarini o‘rganish muhim va aktual masaladir. Biz u haqda juda qisqa va uning ayrim tоmоnlarinigina yoritishga harakat qildik xоlоs.