ГОЭЛРО РЕЖАСИ ВА УНИНГ ЎЗБЕКИСТОН ҲУДУДИДА АМАЛГА ОШИРИЛИШИ - Саидбобоева, Гулзора (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Совет даврининг йирик лойиҳаларидан бири саналган ГОЭРЛО режаси ўтган асрнинг 20-йилларидан бошлаб собиқ Иттифоқнинг бошқа ҳудудларида бўлгани каби Ўзбекистонда амалга оширила бошлаган. Мақолада режанинг аҳамиятли тарафлари, унинг Республика халқ хўжалиги, саноати ва ижтимоий ҳаётига кириб келиш тарихи тадқиқотчи томонидан архив фондлари ҳужжатлари, тарихий адабиётлар ва манбалар асосида ана шу жараённинг мазмун-моҳияти батафсил таҳлил қилинган.